It is currently Fri Feb 24, 2017 11:49 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Dec 24, 2016 2:23 pm 
Offline

Joined: Sat Dec 24, 2016 1:15 pm
Posts: 1
I'am trying to "secure erase" my 250GB SATAIII solid state drive using the CMRR HDDErase version 4.0 in UBCD in order to wipe it out clean and then install Windows in it.

The SSD currently has Ubuntu 16.04 32bit in it.

The issue is the process has been running for more than 12 hours now and all I get on screen is
"P0 is none"
"P1 is none"

...and I don't dare to stop it fearing the SSD may be bricked/locked or rendered useless.

I followed instructions for CMRR HDDErase here:
https://www.raymond.cc/blog/wipe-your-h ... ving-away/

The screenshot in that link looks similar to mine.

My MoBo is a Gigabyte-Z170XP-SLI with an i5 and 16Gb RAM

I see no blinking activity neither on the CD ROM nor the SSD

Should it really take this long to wipe out a 250gb SSD? What do you think is going on?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Dec 30, 2016 3:18 am 
Offline

Joined: Mon Apr 30, 2007 11:06 am
Posts: 311
Location: FL
Is this a multi pass erase? If so, you are just using up limited writes to the drive.

Some info on wiping HDDs and SSDs.

http://www.howtogeek.com/115573%2Fhtg-e ... ase-it%2F/


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group