Ultimate Boot CD
http://www.ultimatebootcd.com/forums/

Help w/ dosubcd
http://www.ultimatebootcd.com/forums/viewtopic.php?f=3&t=1461
Page 1 of 2

Author:  grayfox [ Thu Jul 24, 2008 12:07 pm ]
Post subject:  Help w/ dosubcd

Once again I'am having trouble with dosubcd.igz (ubcd5ob4)
It load ok , but gose to the end and stops at q:> an that it.
So what am I doing wrong? :oops:

Author:  Icecube [ Thu Jul 24, 2008 12:39 pm ]
Post subject: 

If you run dosubcd.igz without the ubcdcmd=someprogramname than it just boots to that point.

It is normal behavior.

You can run for example vc (Volkov Commander) by typing (vc).

Author:  grayfox [ Thu Jul 24, 2008 12:57 pm ]
Post subject: 

Here is what Iam using on all.
KERNEL memdisk
APPEND initrd=/ubcd/images/dosubcd.igz ubcdcmd=diskman4

Author:  Icecube [ Thu Jul 24, 2008 1:24 pm ]
Post subject: 

Does the other dos programs work (I don't have ubcd50b4 yet)?

You can try to type vc and see if you can find \ubcd\dosapps\diskman4 directory, if not, there is something wrong with ubcd50b4.
If you can find it, type the following at the command prompt.
Code:
set APPNAME=DISKMAN4
set APPCODE=diskman4
set APPEXE=diskman4.exe console
call runapp

Or run startup.bat.

If it don't work, try (don't know if the 'console' part of diskman4.exe console gives the problem.
Code:
set APPNAME=DISKMAN4
set APPCODE=diskman4
set APPEXE=diskman4.exe
call runapp

Author:  grayfox [ Thu Jul 24, 2008 6:43 pm ]
Post subject:  Dos not working

Does the other dos programs work (I don't have ubcd50b4 yet)?

No, none of them in dos works.

Author:  Icecube [ Fri Jul 25, 2008 6:37 am ]
Post subject: 

complain to as702. :)
http://www.ultimatebootcd.com/forums/viewtopic.php?t=1422

Author:  as702 [ Fri Jul 25, 2008 6:59 am ]
Post subject: 

does anyone know if the dosubcd image works with prior versions (e.g. 5.0b3)? i haven't had time to download and test version 5.0b4 but i'm fairly certain you shouldn't be facing issues with 5.0b3.

i'll have a look at the script(s) to try and determine the problem.

(-:


edit: also, did this problem occur immediately after downloading UBCD5.0b4 and/or did you update dosubcd.img?

Author:  as702 [ Fri Jul 25, 2008 8:08 am ]
Post subject: 

okay, i've just downloaded UBCD 5.0b4 and can confirm the image DOES work. the dosubcd.img (revision1.1) is included in the update so you shouldn't need to update the ISO.

does this help?

Author:  grayfox [ Sat Jul 26, 2008 10:46 am ]
Post subject:  Missing CDDRV : V

Quote:
Once again I'am having trouble with dosubcd.igz (ubcd5ob4)
It load ok , but gose to the end and stops at q:> an that it.
So what am I doing wrong?
OK, I have located the problem, but now I need help fixing it. (This is on all dosapps, APPEND initrd=/ubcd/images/dosubcd.igz ubcdcmd=******)

The end reads: Current time is 8:33:51.43 AM
BOOTDRV: A:
RAMDRV: Q:
CDDRV:
Q :\> it ends here

You can see the CDDRV: is blank, the V is missing .
What happen to the V?
[list=]
Quote:
Quote:
[/list]

Author:  grayfox [ Sat Jul 26, 2008 10:47 am ]
Post subject:  Re: Missing CDDRV : V

grayfox wrote:
Quote:
Once again I'am having trouble with dosubcd.igz (ubcd5ob4)
It load ok , but gose to the end and stops at q:> an that it.
So what am I doing wrong?
OK, I have located the problem, but now I need help fixing it. (This is on all dosapps, APPEND initrd=/ubcd/images/dosubcd.igz ubcdcmd=******)

The end reads: Current time is 8:33:51.43 AM
BOOTDRV: A:
RAMDRV: Q:
CDDRV:
Q :\> it ends here

You can see the CDDRV: is blank, the V is missing .
What happen to the V?

Author:  as702 [ Sat Jul 26, 2008 12:56 pm ]
Post subject: 

by default, the cd drive (cddrv) should default to drive letter T. does the cd-rom initialise properly during the boot-cycle? you should see something like this echoed on screen:

Code:
CDROM going resident SHSUCDX [some parameters]
T:   [drive name]


have you tried running the boot-mode in manaul (non-silent)? also, could you type "set" in the command prompt and look and see if the variable "CD1=T" exists?

also, type "mem" and tell me what it tells you?

thanks

Author:  grayfox [ Sun Jul 27, 2008 5:47 am ]
Post subject:  Set & mem

as702

Yes ,Set: CD1=T exists

Mem:
Memory Type Total Used Free
---------------- -------- ------- -------
Conventional 636K 19K 617K
Upper 84K 57K 27K
Reserved 304K 304K 0K
Extended (XMS) 250,266K 29,258K 91,008K
------------------ ----------- ---------- -----------
Total memory 521,290K 29638K 491, 652K

Total under 1 MB 720K 76K 644K


Largest executable program size 617K (631,616 bytes)
Largest free upper memory block 22K ( 22,512 bytes )
FreeDos is resident in the high memory area.
Q:\>

Thank You :lol:

Author:  as702 [ Sun Jul 27, 2008 8:49 am ]
Post subject: 

i should have said type "mi" at the command prompt. still, it does appear as if a cd-rom driver of some description has successfully installed (T:)

so, may i ask if this problem also occurs with the supplied applications included in the original (unmodified) version of UBCD5.0b4? what i mean to say is, did you update it yourself before experiencing the problem or was it always present?

(i'll be uploading an updated version of dosubcd.img (rev1.2) shortly so lets see how that fairs).

Author:  grayfox [ Sun Jul 27, 2008 10:14 am ]
Post subject:  Icon missing

as702

Before I download to the CD , I remove the icon. Becouse I did't like the way it looked. Well I learn the hard way. :oops:
It back in now and it works ok.
Thank You as702 :lol:

Author:  Icecube [ Sun Jul 27, 2008 10:25 am ]
Post subject: 

That seems very odd. Normally you should be able to remove the icon, even a bunch of other files. only the /ubcd/dosapps folder should be at the same spot.

Author:  grayfox [ Sun Jul 27, 2008 10:44 am ]
Post subject:  Icon

icecube

Its the Ultimate Boot CD icon.

Author:  Icecube [ Sun Jul 27, 2008 10:49 am ]
Post subject: 

@ grayfox
You mean the ubcd.ico file? Normally it shouldn't matter if this file is available or not.
You only need the isolinux folder, the freedos image (/ubc/images/dosubcd.igz), the /ubcd/dosapps and /ubcd/menus folder to work with the dos applications. All other files and folders aren't needed for the dos applications.

Author:  grayfox [ Sun Jul 27, 2008 11:29 am ]
Post subject:  Icon

icecube


Quote:
OK, I have located the problem, but now I need help fixing it. (This is on all dosapps, APPEND initrd=/ubcd/images/dosubcd.igz ubcdcmd=******)

The end reads: Current time is 8:33:51.43 AM
BOOTDRV: A:
RAMDRV: Q:
CDDRV:
Q :\> it ends here

You can see the CDDRV: is blank, the V is missing .
What happen to the V
?



Yes. If I remove the icon file . It will not load the T in CDDRV
But if reload it , it works. Why? :?

Author:  Icecube [ Sun Jul 27, 2008 12:01 pm ]
Post subject: 

I have tested it myself now, and you were right.
Probably the freedos image searches for the ubcd.ico file for some reason.

@ as702: Why is this? When no ubcd.ico file is on the cd, the recommended program doesn't get executed, but when I run vc and go to t: (cd t: ), I see the cd with its contents. So I suppose that the ubcd.ico file isn't used for determining which drive is the cdrom drive.

Author:  as702 [ Sun Jul 27, 2008 2:19 pm ]
Post subject: 

not sure why, but i remember trying something similar and it doing exactly the same as grayfox described. here's the culprit:

Code:
:_testdrv
shift
shift
if not "%cddrv%"=="" goto _eof
if "%1"==""  goto _eof
if "%1"==":" goto _eof
call drd.bat %1 -$
if errorlevel 100 goto _eof
if errorlevel 1 set _cd=%1
if not exist %1\ubcd\ubcd.css if not exist %1\ubcd.ico goto _eof
set cddrv=%1
goto _eof


removing the third line down fails to register a valid %cddrv% variable (erwin's original release did this also). on that particular instance, it ended up registering the cddrv letter as ramdrv (Q), which is odd.

i haven't had time to solve this peculiarity since i didn't deem it as system critical at the time. however, i'll chalk it down on my things-to-do list and prepare a solution for a future release.

i'm assuming it's invoking the .ico check to ensure the cd-rom device corresponds to the drive the ubcd disc is running from (i.e. if you have more than one cd-rom drive installed)

(-:

Page 1 of 2 All times are UTC - 8 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/