It is currently Mon Jul 28, 2014 8:38 pm

All times are UTC - 8 hours




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Computer won't boot up after using UBCD
PostPosted: Thu Aug 28, 2008 8:57 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 28, 2008 8:43 pm
Posts: 2
Hello all,

After using the boot up to dos boot up function in UBCD and restarting my computer, my computer just beeps (continuous and doesn't stop). I don't even see the Acer's logo screen after the system is initially powered up. Not sure but do you think that I might have changed something in the BIOs? I just brought this computer one week ago. Please let me know if anyone has encountered this issue in the past.

Thanks,

-J


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 28, 2008 9:18 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 30, 2007 11:06 am
Posts: 294
Location: FL
That could mean several things including bad RAM, Power issues, motherboard and/or CPU problems, video, etc. What is the BIOS (AMI, AWARD, etc)? Also if you let it go does it stop or really beep continuously, are they short beeps, long beeps or a mix of short and long?

Have to been inside the case at all? If so, make sure all the connectors, cards and RAM are seated well.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Computer won't boot up after using UBCD
PostPosted: Fri Aug 29, 2008 2:03 am 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 3:14 am
Posts: 276
What version of UBCD are you using?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Helping you out
PostPosted: Fri Aug 29, 2008 4:59 am 
Offline

Joined: Sat Mar 22, 2008 6:04 am
Posts: 48
1. Is this a new computer ?
2. Can you boot up ok without the UBCD disk ?
3. What change did you make in BIOS ?
Let us know and we can go from there.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 29, 2008 9:09 am 
Offline

Joined: Thu Aug 28, 2008 8:43 pm
Posts: 2
Thank you all for the reply. As for the BIOS, this computer contains a AMI. I didn't modify the BIOS directly. After using UBCD to boot into dos mode, my computer just beeps (short) continuously without stopping. Any help will be greatly appreciated.

Thank you,

Jay


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 29, 2008 10:30 am 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 3:14 am
Posts: 276
bwrx02 wrote:
Thank you all for the reply. As for the BIOS, this computer contains a AMI. I didn't modify the BIOS directly. After using UBCD to boot into dos mode, my computer just beeps (short) continuously without stopping. Any help will be greatly appreciated.

Thank you,

Jay


So you can boot into DOS mode then. Are there any error messages generated? What's the last message you see printed on-screen?

_________________
"If you think things can't get any worse it's probably because you lack sufficient imagination."


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 29, 2008 11:37 am 
Offline

Joined: Sat Mar 22, 2008 6:04 am
Posts: 48
bwrx02 wrote:
Quote:
Thank you all for the reply. As for the BIOS, this computer contains a AMI. I didn't modify the BIOS directly. After using UBCD to boot into dos mode, my computer just beeps (short) continuously without stopping. Any help will be greatly appreciated.


bwrx02
Did you download UBCD over the int. or do you have a CD disk and What version of UBCD are you using?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 29, 2008 12:33 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 11, 2008 2:52 pm
Posts: 1278
Remove the ubcd cd from the cdrom station.
Power down the PC completely. Remove the power cable (to be sure that the pc doesn't contain any electricity) and put it back in.

Power up the pc, hopefully it works now or at least the BIOS.

If not, power down the PC completely. Remove the power cable. Remove the cmos battery on you mobo (search the internet for more information), put the battery back in place after a minute or so (a few seconds should be enough. Check also if all connectors on your mobo are connected properly (should be right normally).
Power up the pc and pray :D .

Normally booting to freedos shouldn't chance anything to your BIOS, unless you have done a BIOS update from within freedos of course.

bwrx02 wrote:
After using UBCD to boot into dos mode, my computer just beeps (short) continuously without stopping.

Do you see any text messages? Write it down or take a picture and post it, so we can get an idea.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 16, 2008 10:06 am 
Offline

Joined: Wed Oct 15, 2008 4:15 am
Posts: 1
I have just had a very similar issue.

Booted to 4.11, got to a: prompt. rebooted again and the processor fan makes a noise but nothing else.

it's a hp nc4000 laptop. don't event get HP splash screen when i turn it on. No keyboard interaction, screen blank.

Power to usb ports but nothing else.

any ideas?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group