It is currently Wed Oct 01, 2014 8:22 pm

All times are UTC - 8 hours




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Screnn garbaged
PostPosted: Sat Dec 31, 2005 8:27 am 
Offline

Joined: Sat Dec 31, 2005 4:41 am
Posts: 3
Location: France -93
Hello,

Sorry for my bad English,

I have a problem to run a utility.
The boot from CDROM is OK
The first Menu screen after the boot is ok and i can select utilities.

But as soon as i run a utility, the screen become unreadable, it is full of colored characters impossible to read. :cry:

Please, can you help me ?

It is a virus ? What can i do ? :shock:

I tryed to run my PC with virus PC Bios selected on enable, and i have the same problem.

Many thanks for your help. 8)

Bye,


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 31, 2005 6:30 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 18, 2005 9:07 pm
Posts: 136
Try booting MemTest+ in the Motherboard menu, if that won't boot you may have bad memory. Alternatively, re-burn the CD at a lower speed.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 01, 2006 5:03 am 
Offline

Joined: Sat Dec 31, 2005 4:41 am
Posts: 3
Location: France -93
Happy new year 2006, to every body. :wink:


Thanks Scott, for your help.

The CD utlimate is ok, because, on an auther PC i can run the utilitys without any problems.

How can I boot Memtest+ on the Motherboard menu ? I don't see this check on my PC bios menu.

Have you any idea to check the memory ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 01, 2006 3:47 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 13, 2005 7:31 pm
Posts: 36
PC Bios menu??? Not sure what you mean. Since your english is bad it's hard for me to tell what you are talking about.

I do think....
You misunderstood what Scott was saying.
When you boot the CD....you need to press F1 for the "mainboard tools."
You would then press F5 for MemTest+.

Give that a try.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 01, 2006 5:26 pm 
Offline

Joined: Sat Dec 31, 2005 4:41 am
Posts: 3
Location: France -93
Well,

This is my problem.
As soon as I press F5 for MemTest+ (or any other utilitys...),
The screen become full of colored characters, and it is imposible to read somethink.

Somebody already encourter this strange behavior ?

Pentium 4 , 3Ghz
Maxtor 160Go Sata
I change my CDROM reader to a NEC3500 RW, and I have the same problem.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 01, 2006 7:18 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 18, 2005 9:07 pm
Posts: 136
It sounds like either bad memory or a bad video card. Try one of the other memory tests or go to Memtest.org and download the floppy version and try that. Remember to change your boot order to boot off the floppy.

http://www.memtest.org/download/1.65/me ... floppy.zip will create the floppy for you.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group