custom image hangs

Try looking for help here if you are having problems with the Ultimate Boot CD.

Moderators: Icecube, StopSpazzing

Locked
Message
Author
almalaci
Posts: 2
Joined: Sun Feb 26, 2006 8:43 pm

custom image hangs

#1 Post by almalaci » Sun Feb 26, 2006 9:05 pm

I tried to add a custom boot floppy image with ghost.exe on it to UBCD. After decompressing the image, the boot hangs with the message:
Loading boot sector... Booting...

I tried creating the image in all possible ways I could: tried the tools on nu2 homepage, tried to add switches to memdisk, even used an old computer with win98 to create boot floppies and also created a ghost boot disk using the 'virtual floppy drive' program. The result is always the same.

The images work as standalone boot cd's fine and so do the original UBCD images.
Any ideas?

Victor Chew
Posts: 1363
Joined: Mon Feb 21, 2005 10:59 pm
Contact:

#2 Post by Victor Chew » Tue Feb 28, 2006 5:45 am

Did you check whether the image file you obtained is exactly 1,474,560 bytes?

almalaci
Posts: 2
Joined: Sun Feb 26, 2006 8:43 pm

#3 Post by almalaci » Tue Feb 28, 2006 9:24 pm

Hi,
Thanks for your reply.
Yes, most of the image files are exactly 1,474,560 bytes, some are not. Some of them are also IMA files.
However, at booting, the info of the image files says 'Disk is hard disk 0, 3500 K..' in all cases.
That doesn't look right, does it?

Victor Chew
Posts: 1363
Joined: Mon Feb 21, 2005 10:59 pm
Contact:

#4 Post by Victor Chew » Wed Mar 01, 2006 5:26 pm

I think that indicates the disk image is not quite right. Make sure the image you create is exactly 1,474,560 bytes.

lymal
Posts: 2
Joined: Tue Mar 14, 2006 3:30 am

#5 Post by lymal » Tue Mar 14, 2006 3:42 am

First of all, thanks for ur hard work with UBCD !!

Same problem here.
Im trying to build custom floppy images to update bios of some motherboards. I format the floppy from WinXP as a bootable floppy and put bios files inside it and image size is exactly 1,474,560 bytes. The disquete boots fine from floppy drive but when i try to load it from UBCD says :

Disk is floppy 0, 1440k, C/H/S = 80/2/18
...
Loading boot sector... booting...
Starting...

and hangs there forever.
I tried to build the image with Winimage and FloppyImage (always with uncompressed image setting) with no success.

Whats happening?

Constance
Posts: 338
Joined: Fri Sep 23, 2005 1:21 am
Location: France

#6 Post by Constance » Wed Mar 15, 2006 11:40 pm

Huh ... my question might sound stupid, but... are you sure you made a system floppy ?
Hammerite Compendium of Precepts, Regimens and Rules of Conduct, Vol. 113 :
A stroke of thy chisel, once made, canst be undone, but a stroke thou dost not make from fear is a worse flaw.
Be not cautious - be correct.

lymal
Posts: 2
Joined: Tue Mar 14, 2006 3:30 am

#7 Post by lymal » Sat Mar 18, 2006 1:55 am

:wink: Of course yes, i make a system floppy with WinXP formating utility. Is strange, why this disketes boot from floppy drive and when u add them to UBCD as a floppy IMG or IMA just hang? :?:

Locked