It is currently Wed Jul 30, 2014 7:24 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Error!!! missing archive/directory (***.?)
PostPosted: Thu Apr 21, 2011 3:02 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2011 1:14 pm
Posts: 4
Hi,
suddenly, my Medion 9399 Notebook from about 2000 with Win ME
- had posted: Enter System Password; Harddisk PW (which had never been set)
- couldnt access the floppy drive (02b0 diskette drive a error)
- in Poenix Bios 4.0 Release 6.0, the floppy is mentioned but is skipped when trying to modify it, and changing to booting order doesn't work.
:oops:
I can boot from CD with the HD being drawn out of the laptop, so also from my UBCD.

After Putting the HD in again, UBCD displays errors like:
Error!!! missing archive/directory (***.?) with *** being atapwd.?, diskinfo.?, pcconfig.?, or astra.?)

Who can explain this?

I by the way think that UBCD could be improved by better explaining to the unexperienced how to enter commands etc..., giving examples.
Also "Attach a signature (signatures can be altered via the UCP)"
What does UPC mean??

Greatings from Berlin/Germany


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error!!! missing archive/directory (***.?)
PostPosted: Thu Apr 21, 2011 4:27 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 11, 2008 2:52 pm
Posts: 1278
Which version of UBCD, did you try?
Can you try: UBCD51 alpha2?

UPC = User Control Panel

_________________
Download Ultimate Boot CD v5.0: http://www.ultimatebootcd.com/download.html
Use Parted Magic for handling all partitioning task: http://partedmagic.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error!!! missing archive/directory (***.?)
PostPosted: Wed Apr 27, 2011 11:51 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2011 1:14 pm
Posts: 4
Tried Version 5.0.3
and could not load the site from the internet as my laptop is half dead.
I'm by the way trying to flash the bios.
Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error!!! missing archive/directory (***.?)
PostPosted: Thu Apr 28, 2011 1:31 am 
Offline

Joined: Fri Jan 11, 2008 2:52 pm
Posts: 1278
If you are planning the BIOS, you shouldn't load any dos memory managers.
Select the "0 Boot Clean" option in the FreeDOS menu.

_________________
Download Ultimate Boot CD v5.0: http://www.ultimatebootcd.com/download.html
Use Parted Magic for handling all partitioning task: http://partedmagic.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error!!! missing archive/directory (***.?)
PostPosted: Thu Apr 28, 2011 2:14 am 
Offline

Joined: Sat May 08, 2010 5:26 am
Posts: 752
dotkgc wrote:
Tried Version 5.0.3
and could not load the site from the internet as my laptop is half dead.
I'm by the way trying to flash the bios.
Thanks


I don't know if flashing your BIOS would improve your situation with your hardware problems, but...

For NEWER systems than yours, about flashing BIOS, see http://www.ultimatebootcd.com/forums/viewtopic.php?f=8&t=2863

Maybe the link named "How to update BIOS" from http://www.ultimatebootcd.com/resources.html can help you with flashing your BIOS. Basically, you need a clean DOS boot, as Icecube suggested. You can use almost any FreeDOS boot, either using a floppy or a CD, including UBCD.

About the "real" problems with your hardware, I've never seen so many errors when reading the optical media of UBCD. Have you downloaded the ISO from the official site? Have you checked the MD5/SHA1 checksums against the official ones? While using UBCD, is the optical media still inserted after booting?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error!!! missing archive/directory (***.?)
PostPosted: Thu Apr 28, 2011 2:44 am 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2011 1:14 pm
Posts: 4
Thanks to Icecube and StopSpazzing
The download source was certainly ok, probably UBCD.
I thought the reason for the errors was that UBCD could not save any of its files on my harddisk which I had to remove. Or this BIOS has been infected in a very sophisticated way. If nothing works, I'll send in my bios chip to to have it flashed for 4.50€.
Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error!!! missing archive/directory (***.?)
PostPosted: Thu Apr 28, 2011 4:26 am 
Offline

Joined: Sat May 08, 2010 5:26 am
Posts: 752
dotkgc wrote:
Thanks to Icecube and StopSpazzing
The download source was certainly ok, probably UBCD.
I thought the reason for the errors was that UBCD could not save any of its files on my harddisk which I had to remove. Or this BIOS has been infected in a very sophisticated way. If nothing works, I'll send in my bios chip to to have it flashed for 4.50€.
Regards


Well, I thank them too, and also to Victor.

I don't get what you said, "probably UBCD". It seems you actually don't know.

UBCD has nothing to do with the errors in your HDD. If you want to save something there, and it's not working, it is probably not UBCD's fault. Does UBCD need to save something there? AFAIK, the answer would be "no".

If you are not sure about what you are doing, and you appreciate your data and your hardware, it is better to send it to someone you trust and really knows about these issues.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Error!!! missing archive/directory (***.?)
PostPosted: Thu Apr 28, 2011 4:39 am 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2011 1:14 pm
Posts: 4
I meant the UBCD home page and...
I wanted to thank to ALL those who answered to my question
(Thought it was only Icecube and StopSpazzing)
Regards
dotkgc


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group