It is currently Mon Sep 01, 2014 10:43 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Keyboard test out of windows?
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 4:03 am 
Offline

Joined: Fri Aug 01, 2008 7:12 am
Posts: 11
Love the new ubcd version.

I need to test notebook keyboards out of windows

with the old cdshell
I used Quick tech pro floppy image 1.44 with diskemu

now with the new ubcd memdisk won't load the image just freezes.

any ideas ?
or a link to a DOS keyboard test prog

thx


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 5:50 am 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 3:14 am
Posts: 276
Quote:
now with the new ubcd memdisk won't load the image just freezes.


What error message(s) does memdisk output (if any)? Also, what command are you using in isolinux to launch? it should read something similar to this:

Code:
LABEL -
MENU LABEL <PROGRAM NAME>
KERNEL memdisk
APPEND initrd=/ubcd/images/<IMAGE NAME>


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 7:20 am 
Offline

Joined: Mon Aug 13, 2007 11:12 am
Posts: 8
for me it starts to load then stops it gets to kernel.............. then blank screen


the code as stated above is what i am using on my disc and sadly it isnt working

all my other custom files work



edit:: web just boot off the real floppy =p until there is a fix for the issue

also if somebody could help out please pm me


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 8:17 am 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 3:14 am
Posts: 276
check you pm


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 8:54 am 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 3:14 am
Posts: 276
Same thing. Below are the screen grabs shortly before it crashes:

Image

Image

I've also tested using isolinux 3.70 (same result). I extracted the image and was able to run the diagnostic tool from within freedos, although i'm not sure if this would affect the accuracy of any of the tests in question (e.g. memory).

I have a few more ideas I need to test out...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 10:20 am 
Offline

Joined: Mon Aug 13, 2007 11:12 am
Posts: 8
yep that would be the same issue i am having


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 12:38 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 3:14 am
Posts: 276
Okay, I've tried a number of different methods and nothing I've tested so far appear to remedy the problem; the image uses some form of proprietary boot sector(?) that I don't recognise. However, the fact that the binary works fine in FDOS would lead me to believe a solution using a stand-alone FDOS bootdisk would be my best advice (the default screen scrollback TSR included in NWDSK causes problems).

I'll have a dig around for a suitable boot disk and upload shortly (all you need do is populate the image with the corresponding program files and slipstream the ISO).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 05, 2008 11:33 pm 
Offline

Joined: Fri Aug 01, 2008 7:12 am
Posts: 11
I tried this with no result. :?

Code:
LABEL -
MENU LABEL Quick Tech Pro
TEXT HELP
Test K/b etc..
ENDTEXT
KERNEL memdisk
APPEND initrd=/ubcd/custom/qtp.ima


There is no error message just a blank screen with flashing cursor :shock:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 06, 2008 2:22 am 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 3:14 am
Posts: 276
Download:
NEW IMAGE

Problem solved. I created a stripped-down boot floppy you can use to slipstream into UBCD. Simply download the new image and inject the Quicktech program files in the following directory:

Code:
/qt


The contents should then contain:

Code:
Directory of A:\qt

26/01/2005  10:17            30,361 2005-single-user-license.pdf
03/08/2004  15:04               123 AUTOMATE.SCR
19/03/2004  19:25           110,501 PCIID.DAT
19/03/2004  19:25            56,216 PNPID.DAT
19/03/2004  19:25            53,521 QTP1.OVL
19/03/2004  19:25            80,373 QTP10.OVL
19/03/2004  19:25             9,854 QTP11.OVL
19/03/2004  19:25            25,355 QTP12.OVL
19/03/2004  19:25             3,768 QTP13.OVL
19/03/2004  19:25            19,381 QTP14.OVL
19/03/2004  19:25            13,481 QTP15.OVL
19/03/2004  19:25             2,246 QTP16.OVL
19/03/2004  19:25           132,200 QTP17.OVL
19/03/2004  19:25            51,804 QTP18.OVL
19/03/2004  19:25            25,546 QTP19.OVL
19/03/2004  19:25            30,485 QTP20.OVL
19/03/2004  19:25             9,264 QTP21.OVL
19/03/2004  19:25            19,268 QTP22.OVL
19/03/2004  19:25            13,140 QTP23.OVL
19/03/2004  19:25            11,141 QTP3.OVL
19/03/2004  19:25            15,679 QTP4.OVL
19/03/2004  19:25            11,300 QTP5.OVL
19/03/2004  19:25            17,619 QTP6.OVL
19/03/2004  19:25             7,402 QTP7.OVL
19/03/2004  19:25            20,831 QTP8.OVL
19/03/2004  19:25             5,388 QTP9.OVL
01/03/2005  10:23               425 QTPRO.BAT
01/07/2005  17:08           146,523 qtpro.exe
01/03/2005  10:24               425 UX.BAT
01/01/1997  01:00           250,368 UXBOOT.DAT
              31 File(s)      1,173,988 bytes



Then simply slipstream the image into the CD as per normal. Done!


Image

Image

Image

...

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 06, 2008 3:47 am 
Offline

Joined: Mon Aug 13, 2007 11:12 am
Posts: 8
testing with my version now hopefully it works =)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 06, 2008 4:25 am 
Offline

Joined: Fri Aug 01, 2008 7:12 am
Posts: 11
well done couldn't download your boot image

but made my own works a treat THX :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 06, 2008 4:28 am 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 3:14 am
Posts: 276
Are you behind a firewall? I checked the link and it seems fine.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 06, 2008 3:54 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 13, 2007 11:12 am
Posts: 8
oh the joys of 5.90.19 see pm please as702


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 07, 2008 1:53 am 
Offline

Joined: Tue Jun 17, 2008 3:14 am
Posts: 276
Issue resolved.

It seems the boot disk experiences problems when running in Virtual PC. It does, however, work fine under VMware as well as a real PC environment.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group