It is currently Sat Oct 25, 2014 12:43 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: UBCD5.0 & Offline NT password -> Freeze while startin
PostPosted: Tue Apr 20, 2010 5:14 am 
Offline

Joined: Tue Apr 20, 2010 4:56 am
Posts: 5
I'm trying to use the good UBCD5.0RC2 & the nice Offline NT password & Registry Editor 080802 on a Samsung R720 laptop.
But unfortunately, i'm getting a freeze... (i can't even make a software reboot with ctrl-alt-suppr so i have to use the power touch to shutdown the computer)

Here, is what i did :
1- Burning the ISO image of UBCD5.0RC2 on a CD-RW
2- Starting the laptop on the CD-RW
3- I'm getting the UBCD5 menu and i choose :
HDD -> Data Recovery -> Offline NT Password & Registry Editor 080802
4- the Offline NT Password & Registry Editor 080802 is starting. Many things are written on the screen but it stops after :
Code:
Freeing initrd memory : 2280k freed
fuse init (API version 7.9)
io scheduler noop registered
io scheduler deadline registered (default)



Here, is my config :
Code:
Samsung R720 laptop
Intel Core2 Duo CPU P7350
4Go Memory
500Go HDD
ATI Radeon HD4650

Oh and i almost forgot, the OS is Vista Home.

So what's wrong ? Why i'm getting a freeze ?
Thanks in advance if you get any idea !
And also if someone is experiencing the same matter...


Last edited by muird on Wed Apr 21, 2010 12:34 am, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 20, 2010 6:11 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 21, 2005 10:59 pm
Posts: 1294
Did you try one of the boot options at the "boot:" prompt?

boot nousb
boot irqpoll
boot vga=ask
boot nodrivers


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 21, 2010 12:19 am 
Offline

Joined: Tue Apr 20, 2010 4:56 am
Posts: 5
Oh yes, sorry. I forgot to mention that i tried the 3 following boot options :
boot nousb
boot irqpoll
boot nodrivers

And the result iis the same freeze...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 21, 2010 12:31 am 
Offline

Joined: Tue Apr 20, 2010 4:56 am
Posts: 5
I just tried the "boot vga=ask" option :
- "boot vga=ask" following by <space> (continue)
- "boot vga=ask" following by <enter> (show video mode) and 0
- "boot vga=ask" following by <enter> (show video mode) and 1
- "boot vga=ask" following by <enter> (show video mode) and 2
- "boot vga=ask" following by <enter> (show video mode) and 3

And i obtained the same freeze...

I may try other video modes (the software found 6 video modes) but i don't think it's a video problem...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 21, 2010 3:23 am 
Offline

Joined: Fri Jan 11, 2008 2:52 pm
Posts: 1278
Can you try to add:
Code:
noapic

or:
Code:
acpi=off

or:
Code:
nolapic

or a combination of all?

_________________
Download Ultimate Boot CD v5.0: http://www.ultimatebootcd.com/download.html
Use Parted Magic for handling all partitioning task: http://partedmagic.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 21, 2010 9:33 am 
Offline

Joined: Tue Apr 20, 2010 4:56 am
Posts: 5
I tried
Code:
boot noapic

and
Code:
boot acpi=off

and
Code:
boot nolapic

and
Code:
boot noapic acpi=off  nolapic


but unfortunately i'm always getting the freeze...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 21, 2010 9:59 am 
Offline

Joined: Tue Apr 20, 2010 4:56 am
Posts: 5
Damn, after many other tries, i found the problem :
It's my USB mouse...
If i unplugg the USB mouse then it works. I don't know why but it works and i can use the nice "Offline NT password & Registry Editor 080802".

I'm wondering why
Code:
boot nousb
did'nt help...
and also what's the exact problem (usb driver maybe ?) but i don't need the mouse to use the software so the "unplugging solution" is enough to make me happier ! :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: UBCD5.0 & Offline NT password -> Freeze while startin
PostPosted: Tue Dec 07, 2010 7:28 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 07, 2010 7:27 pm
Posts: 1
The same thing is happening to me, only I don't have any usb mouse or keyboard, just the usb that I'm using to boot from. Any ideas on how to fix this?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group